1. Trening na POWER PLATE platformi IDEALAN je za:


  Sportiste, kako za trening snage,izdržljivosti,pokkretljivosti, ekspolozivnosti tako i za oporavak,
 2. Prezauzete poslovne ljude ,
 3. Žena posle porodjaja: zbog oslabljenih mišića karlice jedino na power plate-u se mogu efikasno vežbati mišići karlice koji su posle porođaja i u godinama menopauze poprilično oslabljeni,
 4. Za osobe sa oslabljenim kostima (osteoporoza) i za sve one koji žele preventivno da deluju.
 5. Takodje se primenjuje i u rehabilaticionom centrima i bolnicama kako bi se sprečila atrofija mišića pacijenata koji su dugotrajno bili vezani za krevet, kod hipotonije mišića, poremećaja periferne cirkulacije, uklanjanje bolnih stanja, jačanje mišića, limfne drenaže, proprioceptivnih smetnji.
 6. Gerijatrija: pomlađivanje i revitalizacija
 7. Medicina: tretmani i poremećaji kao što su osteoporoza, razni mišićni i nervni poremećaji,
 8. Kozmetika: pri tretmanu i prevenciji nakupljanja suvišne vode u telu, kod celulita,poboljšanja izgleda i oblika tela, u rešavanju masnih naslaga.
  Ipak najširu primenu do sad ima kod rekreacije, odnosno poboljšanja fizičkog izgleda. Bilo da je reč o mršavljenju, održavanju telesne kondicije ili oblikovanju figure… Power Plate® uspešno priskače u pomoć podjednako ženama i muškarcima.

Princip rada Power Plate platforme:


  Princip na kome Power Plate® sprava radi, leži u Njutnovom zakonu: da je sila jednaka masa puta ubrzanje, odnosno f=m x a.
  To zapravo znači da snagu i izdržljivost tela možemo povećati dodavanjem više mase(tegova) sto činimo kod klasičnog vida treninga u teretani, ili više ubrzanja odnosno povećavanjem broja Hz(vibracija) u sekundi sto je slučaj na power plate platformi.

  Umesto što dodajemo jos težine i tako dodatno opterećujemo skelet, zglobove, tetive i ligamente , povećavanjem ubrzanja (vibracija) postižemo daleko bolji efekat a pri tom je opterećenje skeleta, zglobova, tetiva i ligamenata minimalno.

  Povećanjem ubrzanja imamo osećaj da smo teži a samim tim nema potrebe dodavati dodatnu težinu, dovoljno je samo podesiti broj Hz(vibracija) u sekundi koji odgovara našim trenutnim mogučnostima (power plate je jedina platforma kod koje se može regulisati učestalost vibracija od 25 do 50 Hz za po jedan Hz). Vibracijama koje proizvodi Power Plate narušava se ravnoteža ljudskog tela, pa se samim tim mišići aktiviraju (refleksno) da bi povratili ravnotežu.
  Pošto se ravnoteža narušava neverovatnom brzinom od 25 do 50 ( za rekreativce koristi se opseg od 25 do 40 Hz, preko toga mogu koristiti dobro utrenirani vojni piloti, astronauti i profesionalni sportisti) puta u sekundi tako se i misići refleksno kontrakuju isto toliko puta u sekundi kako bi se sačuvala ravnoteža.
  Tako da je svako poređenje sa klasičnim vidom treninga gde nema toliko učestalih kontrakcija, suvišno. A ujedno i to je glavni razlog zašto na Power Plate-u dobijamo intezivniji a samim tim i efikasniji trening za neuporedivo manje vremena

 

  Power Plate i:
 1. kontrola tezine
 2. ulepsavanje
 3. rekreacija
 4. sportisti
 5. postporodjajni period
 6. Borba protiv osteoporoze